ms Oranje

Storm op zee

Met de sinterklaasintocht kwamen ze aan. Broer 5 j...

Tags:

Met de sinterklaasintocht kwamen ze aan. Broer 5 jaar ouder, zus 7 jaar ouder. Wat herinneren deze zich. Ze mochten alleen op het kinderdek en verder niks. Broer was niet te handhaven. Zwembad was gevuld met zout water, heel diep zwembad, klein laagje water. Moeder vond het heel erg luxe. Genoot er heel erg van. Vader werkte bij de Javaanse bank/Indonesische bank.

Storm

Het was een rustige tocht, maar bij IJmuiden begon het ontzettend te stormen. Marjon lag in een kistje en die zwaaide van links naar rechts - maar ze heeft er niets aan overgehouden. Ouders hadden een superluxe leven in Indonesië. Na de oorlog vertrokken. Vader leidde mensen op voor de centrale bank van Indonesische. Javaasche Bank in Bandung, Soerabaja en Jakarta. Drie verschillende vestigingen.

De terugkomst in Nederland was wel echt een gedoe. Broer en zus moesten veel kleding aan, dus ze kregen allemaal afdankertjes. Ze voelden zich ander dan anderen. Lauren Vis uit Zaandijk (echtgenoot) is op de Oranje geweest toen hij aan de Javakade lag. Hij kan zich de schroefas en de enorme trapleuningen herinneren. Hij heeft in het midden een uitbuik. Wonderlijk model. Schommelde heel erg. Bemanning was Oosters. Dat viel hiel erg op. waren hele aardige mensen. Ze stonden te pingpongen, dat had hij ook nog nooit gezien. Vader Marjon heeft Soekarno nog gesproken.  Opgetekend door Merel tijdens de Uitmarkt 2018

Ook een verhaal? Deel het hier!

Reageer op dit verhaal

Nog geen reacties

Is er iets mis met het verhaal?